Crisismanagement

Een recall van producten omdat meerdere consumenten onwel zijn geworden of grote ophef over uw bedrijf via social media met mogelijke reputatieschade als gevolg; twee voorbeelden van crises die uw bedrijf kunnen treffen. Goed crisismanagement met bijbehorende adequate reactie kan schade beperken of zelfs voorkomen.

Crisismanagement is de systematische werkwijze om crises te beheersen en de schadelijke gevolgen te beperken. Crises hebben de volgende vier kenmerken:

  • Ernstige bedreiging van de continuïteit van de organisatie
  • Hoge mate van onzekerheid
  • Korte beslistijden
  • Onvoorspelbaarheid en onvoorstelbaarheid

Gelukkig heeft u niet dagelijks met crises te maken, maar een goede voorbereiding is essentieel om als bedrijf overeind te blijven indien er sprake is van een crisis.

Planvorming structuur en teamsamenstelling

FoodTrust helpt u bij de pragmatische planvorming en het organiseren van een begrijpelijke structuur van uw crisisorganisatie. Van tevoren nadenken over wie en wat u nodig heeft zorgt ervoor dat u tijdens een crisis snel kunt schakelen en uw normale bedrijfsvoering weer spoedig kunt oppakken. Het hebben van een bedrijfscontinuïteitsplan maakt dan dat u in of out of business bent. Een bedrijfscontinuïteitsplan beschrijft wat er moet gebeuren om het bedrijf na de calamiteit zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.

Wij adviseren u ook bij het samenstellen van uw crisismanagementteam. Middels een gecombineerde analyse van competenties en gedrags- en communicatiestijlen komen wij samen met u tot een optimale teamsamenstelling.

FoodTrust zorgt ervoor dat uw organisatie optimaal is voorbereid op een crisis. Zo bieden we ook verschillende trainingen en oefeningen aan op het gebied van crisismanagement. Ook wanneer u daadwerkelijk wordt geconfronteerd met een crisis staan onze experts voor u klaar om u op alle fronten te ondersteunen. U kunt hierbij denken aan productanalyses, gespecialiseerde advocaten, communicatie-experts, enzovoorts. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuws

IFS Product Integrity Audit (PIA)

Lees verder

68 bedrijven verdacht van misleiding of fraude met ‘biologische’ producten

Lees verder

#HeelFoodTrustbakt fraude taartjes

Lees verder