Man opgepakt in Duitsland om gif in babyvoeding

De Duitse politie heeft in Duitsland een 55-jarige man opgepakt die wordt verdacht supermarkten te hebben afgeperst door te dreigen met gif in babyvoeding en ander voedsel. De afperser zou in september ook babyvoeding hebben vergiftigd, wat tot grote beroering in Duitsland heeft geleid.

De man stopte het gif in de potjes met als doel de supermarkten af te persen. Hij zou 10 miljoen euro eisen. Verschillende Duitse supermarkten in de regio hebben inmiddels uit voorzorg alle babyvoeding uit de schappen gehaald, melden Duitse media.

De stof die de afperser met het voedsel vermengde is ethyleenglycol. Dat is een stof die zoet smaakt en gebruikt wordt in onder meer antivriesmiddelen. 30 milliliter van deze stof is volgens de Duitse justitie levensbedreigend voor volwassenen. Voor baby’s geldt dat een veel kleinere hoeveelheid al dodelijk kan zijn.

De politie in Konstanz (Duitsland) heeft gewaarschuwd dat de arrestatie van de vermoedelijke dader geen reden is om niet voorzichtig te zijn bij de aanschaf van levensmiddelen. Er zijn op dit moment volgens een politiewoordvoerder geen aanwijzingen dat er meer vergiftigde producten zijn dan die reeds zijn gevonden, maar consumenten moeten nog wel waakzaam blijven.

Terug naar nieuwspagina 

Nieuws

Onveilig broodbeleg te koop via sociale media kanalen

Lees verder

Franse kwarteleieren verkocht als Nederlandse scharrelkwarteleieren

Lees verder

Belgisch vleesbedrijf verdacht van datumfraude

Lees verder