TEST

Over FoodTrust

De afgelopen jaren zijn er meerdere schandalen geweest op het gebied van voedselfraude. Een van de bekendste is het paardenvleesschandaal. Bij dit schandaal werd er opzettelijk paardenvlees gemengd met rundvlees met als doel hier economisch gewin uit te halen. Dit schandaal was het zoveelste op rij met betrekking tot het frauderen met voedingsmiddelen en onder andere dit schandaal is de aanleiding geweest tot nog meer aandacht voor productintegriteit binnen de levensmiddelenindustrie.

Deze schandalen, zoals het paardenvleesschandaal, zijn aanleiding geweest voor diverse kwaliteitsstandaarden, zoals BRC Global Standard for Food Safety, en retail organisaties om normeisen op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement op te nemen in hun standaard. Het doel van deze normeisen is om door middel van risicomanagement de kans op het herhalen van zulk soort schandalen te verkleinen en uiteindelijk de consument nog meer te beschermen.

De consument is als eindgebruiker namelijk veelal de grootst gedupeerde in dit soort schandalen. De veiligheid en betrouwbaarheid van onze voeding behoort daarom niet ter discussie te staan. FoodTrust wil als onafhankelijke expert op het gebied van Food defense (TACCP), voedselfraude (VACCP) en crisismanagement bedrijven hierin stimuleren en ondersteunen. Middels onze risicomanagement gerichte aanpak willen we ervoor zorg dragen dat bedrijven preventief maatregelen nemen om een transparante voedselketen te bevorderen.

Nieuws

De lessen van de fipronilcrisis: Fabrikanten kunnen meer doen tegen voedselfraude

Lees verder

Spelden in verschillende producten gevonden

Lees verder

Miljonair koopt nepwhisky voor 8600 euro

Lees verder