Risico-inventarisatie

Om te beoordelen waar u in uw organisatie risico loopt op opzettelijke besmetting of vervalsing in de vorm van Food defense (TACCP) of voedselfraude (VACCP) is het belangrijk om een risico-inventarisatie te maken.

TACCP
Bij de Threat analyse zal de projectmanager door uw bedrijf lopen met de ogen van een kwaadwillende medewerker, bezoeker of dienstenleverancier om eventuele risicogebieden vast te stellen. Het terrein en de toegangswegen, bestaande veiligheidsmaatregelen en het productieproces worden onder andere beoordeeld. Er wordt gekeken naar wát voor kwaad iemand kan doen, wáár in het proces zijn er mogelijkheden om kwaad te doen, en wat is de slagingskans? Ook wordt door middel van interviews het kennisniveau op het gebied van beveiliging van uw medewerkers getoetst.

VACCP
Bij de Vulnerability analyse zal de projectmanager aan de hand van de totale productketen (van boer tot bord) een beoordeling uitvoeren. Op basis van de beoordeling hoe vaak iets mogelijk voor kan komen en de waarschijnlijkheid van ontdekken wordt het risico bepaald. Factoren welke opgenomen worden in de analyse betreffen onder andere historische data, economische factoren, herkomst/oorsprong, complexiteit van de keten, etc.
risicoanalyse

FoodTrust kan u ondersteunen bij een TACCP of VACCP inventarisatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuws

Internationaal onderzoek Opson VIII legt fraude met biologisch voedsel bloot

Lees verder

Verdachte aangehouden voor vermoedelijke fraude met export van dierlijke bijproducten

Lees verder

Opnieuw is sulfiet aangetroffen in vlees

Lees verder