Voedselfraudeplan

In het voedselfraudeplan wordt met behulp van de vastgestelde risico’s uit de VACCP inventarisatie bepaald welke maatregelen genomen kunnen worden om de risico’s te borgen. Producten en processen welke een hoog risico vormen zullen het uitgangspunt zijn van het voedselfraudeplan.In het plan zullen de maatregelen vastgelegd worden, waarna ze geïmplementeerd en uitgevoerd zullen worden. Mogelijke maatregelen om de risico’s te kunnen borgen zijn:

  • Uitvoering van leveranciersaudits.
  • Analyseren van producten, bijvoorbeeld het analyseren van DNA in vlees.
  • Uitvoeren van een massabalans. Hierbij wordt bijvoorbeeld beoordeeld of de inkomende en uitgaande kilogrammen biologisch product overeen komen.

Wilt u meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website. We kunnen dan een vrijblijvende afspraak maken.

Nieuws

Onveilig broodbeleg te koop via sociale media kanalen

Lees verder

Franse kwarteleieren verkocht als Nederlandse scharrelkwarteleieren

Lees verder

Belgisch vleesbedrijf verdacht van datumfraude

Lees verder