Voedselveiligheid (HACCP)

Vaak wordt voedselveiligheid verward met kwaliteit. ‘Kwaliteit’ houdt in dat een product aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet en voedselveiligheid is hier een onderdeel van. Voedselveiligheid is echter een wettelijke eis waarbij het toezicht wordt gedaan door de (NVWA). Om de voedselveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie te garanderen zijn er voedselveiligheid systemen ontwikkeld. Klanten kunnen van u eisen dat u een kwaliteitssysteem zoals BRC, IFS, HACCP of FSSC 22000 heeft. Daarnaast draagt het bij aan een meer gestructureerde organisatie.

De voedselveiligheid specialisten van Bureau voor Kwaliteitszorg kunnen u hierbij ondersteunen.

Nieuws

30.000 euro boete en taakstraf voor fraude met eieren

Lees verder

Grote bedrijven starten met het vrijgeven van leveranciersinformatie

Lees verder

Gevangenisstraffen tot 3 jaar en geldboetes van 150.000 euro geëist vanwege fraude met vlees.

Lees verder