Voedselveiligheid (HACCP)

Vaak wordt voedselveiligheid verward met kwaliteit. ‘Kwaliteit’ houdt in dat een product aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet en voedselveiligheid is hier een onderdeel van. Voedselveiligheid is echter een wettelijke eis waarbij het toezicht wordt gedaan door de (NVWA). Om de voedselveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie te garanderen zijn er voedselveiligheid systemen ontwikkeld. Klanten kunnen van u eisen dat u een kwaliteitssysteem zoals BRC, IFS, HACCP of FSSC 22000 heeft. Daarnaast draagt het bij aan een meer gestructureerde organisatie.

De voedselveiligheid specialisten van Bureau voor Kwaliteitszorg kunnen u hierbij ondersteunen.

Nieuws

Onveilig broodbeleg te koop via sociale media kanalen

Lees verder

Franse kwarteleieren verkocht als Nederlandse scharrelkwarteleieren

Lees verder

Belgisch vleesbedrijf verdacht van datumfraude

Lees verder